Webáruházunkat csak 18 éven felüliek látogathaják!A belépéssel nyilatkozol ,hogy elmúltál 18 éves!

Természetes, örömteli és egészséges szexuális életünk egyik fontos tényezője a jó állóképesség és az izomtónus.

A nők számára az intim izmok egészségének és jólétének megőrzése és fejlesztése érdekében a Kegel-gyakorlatok lehetnek az egyik legjobb módja annak, hogy megerősítsük a medencefenék izmait. Az intim izmok megfelelő kondíciója nem csak a szexuális élvezetet fokozza, hanem elősegíti a húgyhólyag és a bélrendszer megfelelő működését, valamint csökkenti az inkontinencia és a hüvelyszárazság kockázatát.

A Kegel-gyakorlatokat Dr. Arnold Kegel fejlesztette ki az 1940-es években, hogy segítsen a nőknek az inkontinencia és a hüvelyszárazság kezelésében. A gyakorlatok az intimizmok erősítésére összpontosítanak, amelyek az alsó medence, beleértve a hüvelyt, a méhet és az alsó húgyúti szerveket. A Kegel-gyakorlatokat a saját otthonunkban is elvégezhetjük, egyszerűen és diszkréten.

Az intimizmok edzésének egyik legjobb módja az izomösszehúzódások gyakorlása. Az egyszerű Kegel-gyakorlatokat azzal kell kezdeni, hogy összehúzzuk az intim izmokat, majd tartsuk az összehúzódást néhány másodpercig, majd lassan engedjük el. Az összehúzásokat ismételjük, és növeljük a számukat fokozatosan az idő múlásával. Ahogy az intimizmok erősödnek, a gyakorlatokat nehezíthetjük, például az összehúzások hosszának és a számának növelésével.

Az intim izmok edzésének további módja az ún. "emelkedő" gyakorlat. Ezt a gyakorlatot úgy kell elvégezni, hogy az intim izmokat fokozatosan összehúzzuk, majd lazítsuk meg őket, miközben lélegezünk. Ez a gyakorlat segíti a medencefenék izmainak megfelelő működését, amelyek kulcsfontosságúak a szexuális élmény javításában és a húgyhólyag inkontinencia megelőzésében.

A Kegel gyakorlatok olyan egyszerű, de hatékony gyakorlatok, melyek segíthetnek a hüvely izmainak erősítésében és a medencefenék problémáinak kezelésében.

Ha egy könnyen elvégezhető és hatékony edzést keresel a medencefenék izmainak megerősítésére, akkor a Kegel gyakorlatok az ideális választás.

A Kegel gyakorlatok célja, hogy erősítsék a medencefenék izmait, amelyek felelősek az inkontinencia, a szülési sérülések és a merevedési zavarok kezeléséért.

A Kegel gyakorlatok egyszerűen végezhetők bármikor és bárhol, és segíthetnek megelőzni a medencefenék izomzatának gyengülését, ami jelentős problémákat okozhat az idősebb korban.

A Kegel gyakorlatok használata nemcsak a nőknek javasolt, hanem azoknak a férfiaknak is, akik az inkontinencia vagy a merevedési zavarokkal küzdenek, és szeretnék megerősíteni a medencefenék izomzatát.

Alap Kegel gyakorlat:

Ülj le kényelmesen egy székre, vagy feküdj le a hátadra, hajlítsd be a térdeidet és tartsd a lábfejedet a földön. Szorítsd össze a hüvelyi izmaidat, mintha vizeletet próbálnál visszatartani. Tartsd ezt az izomösszehúzást 3-5 másodpercig, majd lazítsd el őket 3-5 másodpercig. Ismételd meg ezt a gyakorlatot 10-15 alkalommal egymás után.

Intervallum Kegel gyakorlat:

Ugyanaz, mint az alap Kegel gyakorlat, azonban itt az izomösszehúzásokat rövidebb, 1-2 másodperces intervallumokban végezd el, és közöttük hosszabb, 4-5 másodperces pihenőidőt tarts.

Kegel gyakorlatok golyóval:

Az ülőhelyzetedben helyezz be egy Kegel-golyót a hüvelyedbe, majd próbáld meg összeszorítani az izmaidat, hogy megtartsd a golyót. Tartsd ezt az izomösszehúzást 3-5 másodpercig, majd engedd el az izmokat. Ismételd meg ezt a gyakorlatot 10-15 alkalommal egymás után.

Felváltott Kegel gyakorlat:

Ülj le vagy feküdj le, hajlítsd be a térdeidet és tartsd a lábfejedet a földön. Ezután váltogasd az izomösszehúzást az anus és a hüvely izmokkal. Szorítsd össze az anusodat 3-5 másodpercig, majd lazítsd el. Ezután szorítsd össze a hüvelyi izmaidat 3-5 másodpercig, majd lazítsd el. Ismételd meg ezt a gyakorlatot 10-15 alkalommal egymás után.

Fontos megjegyezni, hogy a Kegel gyakorlatok hatékonyak lehetnek a medencefenék izmainak megerősítésében, de csak akkor, ha rendszeresen és helyesen végzed el őket. Ha kérdéseid vannak a gyakorlatokkal kapcsolatban, vagy egészségügyi problémáid vannak, mindenképpen konzultálj orvosoddal.

A Kegel-golyók olyan eszközök, amelyek segíthetnek a medencefenék izmainak megerősítésében. Ezek a golyók kis súlyok, amelyek belső töltelékkel rendelkeznek, így a test mozgására reagálnak, és serkentik a medencefenék izmait a feszültség és ellazulás során.

A Kegel-golyók elsődleges célja a medencefenék izmainak megerősítése, amely segíthet megelőzni az inkontinenciát és javítani az intim egészséget. Emellett segíthetnek a szexuális élet javításában, mivel erős medencefenék izomzat hozzájárul a jobb szexuális teljesítményhez és az orgazmusok intenzitásának növeléséhez.

A Kegel-golyók használata egyszerű és biztonságos. Az eszközöket először meg kell tisztítani, majd megfelelő mennyiségű síkosító használatával az érzékeny területek felé kell irányítani. A golyókat a hüvelybe kell helyezni, majd meg kell próbálni összehúzni a medencefenék izmait, hogy megtartsák a golyókat helyzetükben. Ezután lassan lazítsa el az izmokat, majd ismételje meg az összehúzásokat és lazításokat többször is.

A Kegel-golyók mérete és súlya eltérő lehet, ezért fontos, hogy a megfelelő méretűt válassza ki. Kezdőknek javasoljuk a könnyebb súlyú golyókat, majd ahogy az izomzat erősödik, fokozatosan lehet növelni a súlyt.

Fontos megjegyezni, hogy a Kegel-golyók nem ajánlottak minden nő számára, például a terhesség vagy szülés utáni időszakban, mivel a hüvelyi izmok túl gyengék lehetnek. Ezért javasoljuk, hogy beszéljen orvosával, mielőtt elkezdené használni a Kegel-golyókat.

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás

New comment

You are replying to a comment

Termék a kedvencekhez adva
Termék hozzáadva