Webáruházunkat csak 18 éven felüliek látogathaják!A belépéssel nyilatkozol ,hogy elmúltál 18 éves!

A modern óvszerek története több ezer évre nyúlik vissza, és már az ókori Egyiptomban és Rómában is ismertek voltak a férfiaknak a terhesség megelőzésére szolgáló eszközök. Az óvszerek azonban csak a 19. században váltak széles körben elterjedté, amikor Charles Goodyear előállította a vulkanizált gumit, amely később az óvszerek alapanyagává vált. Azóta az óvszerek kínálata folyamatosan bővül, és ma már számos különböző típus közül lehet választani.

Az első modern latex óvszereket a 1920-as években fejlesztették ki, és azóta folyamatosan fejlesztik azokat, hogy még hatékonyabbak, kényelmesebbek és biztonságosabbak legyenek.

A legelterjedtebb óvszertípus a latex óvszer, amely vékony latex gumiból készül, és hatékony védelmet nyújt a terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek ellen. A legtöbb egészségügyi szervezet és orvos javasolja a használatát, mert biztonságos és könnyen elérhető.

Azonban a latex allergiások számára alternatív megoldást jelentenek a poliuretán óvszerek, amelyek nem tartalmaznak latexet, de ugyanolyan hatékonyak a terhesség és a betegségek ellen. Azonban drágábbak lehetnek, mint a hagyományos latex óvszerek.

Egy másik típus a bőr óvszer, amelyek általában báránybőrből vagy más állatok bőréből készülnek. Ezek hatékonyak lehetnek a terhesség és a betegségek ellen, de az állati bőrön keresztül átadódó fertőzések kockázata magasabb, mint a latex vagy poliuretán óvszerek esetén. Emellett a bőr óvszerek ára is magasabb, és nem kaphatóak mindenhol.

Óvszerek kaphatóak különböző méretekben, vastagságokban és formában, például bordázott vagy domború, hogy növeljék az élvezetet. Vannak olyan óvszerek is, amelyek késleltetik a magömlést, és olyanok, amelyek segítenek csökkenteni a szexuális úton terjedő betegségek kockázatát.

Az óvszerek rengeteg változatban érhetőek el a piacon. Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb és legnépszerűbb óvszer típusokat, amelyek a szexuális élményt és biztonságot különböző módon javítják.

Bordázott óvszerek: Az ilyen óvszerek felületén bordák találhatók, amelyek növelik a szexuális élményt. Az ilyen óvszerek használata növelheti az érzékenységet és az élvezetet, így ideálisak lehetnek azoknak a pároknak, akik keresik az extra stimulációt.

Domború óvszerek: Az ilyen óvszerek kialakítása lehetővé teszi, hogy a pénisz könnyedén mozogjon, és növeli az érzékenységet. Az ilyen típusú óvszerek általában nagyobbak és vastagabbak, mint a hagyományos óvszerek, így ideálisak lehetnek a nagyobb pénisszel rendelkezőknek.

Késleltető óvszerek: Az ilyen típusú óvszerekben a gél vagy a krém segít csökkenteni a pénisz érzékenységét, és így késlelteti a magömlést. Az ilyen óvszerek általában benzokaint, lidokaint vagy más helyi érzéstelenítőket tartalmaznak, amelyek segítenek csökkenteni az érzékenységet, és hosszabb ideig élvezhetővé teszik a szexuális aktust.

Spermicid tartalmú óvszerek: Az ilyen óvszerekben kémiai anyagok találhatóak, amelyek elpusztítják a spermiumokat, és így csökkentik a teherbeesés kockázatát. Azonban fontos megjegyezni, hogy az ilyen típusú óvszerek nem nyújtanak 100%-os védelmet a terhesség ellen, és nem védenek a szexuális úton terjedő betegségek ellen.

Extra vékony óvszerek: Az ilyen óvszerek vékonyabbak, mint a hagyományos óvszerek, és így érzékenyebb érzést nyújtanak a szexuális aktus során. Az ilyen típusú óvszerek használata kényelmesebb lehet, mint a vastagabb óvszereké.

Női óvszerek: A női óvszer egy latex, poliuretán vagy nitril polimerből készült, kis tasak, amely a hüvelybe helyezhető, és védelmet nyújt a terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek ellen. A női óvszer használata előnyös lehet olyan nők számára, akik nem akarnak vagy nem tudnak hormonális fogamzásgátlókat használni, vagy akik partnereikkel együttműködve szeretnék biztosítani a védelmet.

A női óvszernek számos előnye van, beleértve a következőket:

Védelmet nyújt a szexuális úton terjedő fertőzésekkel szemben, ideértve az AIDS-t és a HIV-t is.

A nőknek lehetőséget ad arra, hogy jobban ellenőrizzék a fogamzásgátlási folyamatot, és így biztosak lehetnek abban, hogy a védelem hatékonyan működik.

A női óvszer által nyújtott védelem magában foglalja az egész külső nemi szerveket, beleértve a vulvát és az anuszt is, ezáltal biztosítva a teljes védelmet a szexuális úton terjedő fertőzések ellen.

A női óvszer használata nem befolyásolja a menstruációs ciklust, és lehetővé teszi a nemi élet folytatását a menstruáció alatt is.

Nem okoz allergiás reakciót, mivel nem tartalmaz latexet.

A női óvszerek használata a hagyományos óvszerekhez képest elterjedt. A női óvszer ára magasabb, és nehezebb hozzájutni. Azonban azok számára, akik számára a hagyományos óvszer használata kényelmetlen vagy problémás lehet, a női óvszer egy értékes alternatíva lehet a biztonságos és védekező szexhez.

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás

New comment

You are replying to a comment

Termék a kedvencekhez adva
Termék hozzáadva